Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: palomnik
Категория: Други
Прочетен: 603471
Постинги: 346
Коментари: 0
Гласове: 730
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Ако се интересувате от християнство, тук е информацията
2. Изкуство, наука, творчество
3. Животът такъв, какъвто аз го виждам
4. Моите интереси в областта на науката
5. Еврейска песен - "Ерусалим от злато"
6. Еврейска песен
7. За вас, младежи - чудесен български християнски сайт със списание
8. Внимание - за всички християни - интересен български християнски сайт - четете тук
9. Християнство Топ 10
10. Протестантство - портал
11. Манастири - информация
12. Секти - за да сме осведомени
13. Християнство.нет
14. Християнски тулбар
15. Православен богословски форум Логос
16. Моят молитвен кръг
17. Моята страница за контакти, въпроси и отговори в Yahoo
18. Ето християнска танцова трупа Инфюжън
19. Моята любима българска християнска певица от църква Ново поколение - Дани Грейпс
20. Всичко за Израел
21. Мак Хамънд - насоки в трудности, проповедник
22. Питър Вагнер - молитвено движение
23. Тук ще научите за библейския начин да управлявате парите си - Краун Министрис
24. Най-лесно достъпното, без изпити, но с диплома библейско училище, кореспондентски курс с видеоуроци, има го в България
25. Сайтът на човека без ръце и крака
26. Блогът на човека без ръце и крака
27. Нийл Андерсън - Свобода в Христа
28. Нийл Андерсън - основни точки в поучението
29. Нийл Андерсън - Демоничното обладаване и новият вид клинично освобождаване
30. Ако сте болни и не можете да посещавате църква
Постинг
14.06.2007 14:07 - Америка жъне това, което е посяла - от сп. Братска любов, бр. 7, 2002
Автор: palomnik Категория: Други   
Прочетен: 1686 Коментари: 0 Гласове:
1



Ето линковете на списанието, от което е статията:
http://bratskalubov.hit.bg/
http://brlubov06.hit.bg/Bratska0607.pdf

Интервю на Ърл Шоу и Джейн Клейсън от CBS с дъщерята на Били Греъм, Ани Греъм.

Ърл Шоу и Джейн Клейсън:
Как Бог е могъл да допусне да се случи такова нещо, като терористичните атаки от 11 септември 2001 в Ню Йорк?

Ани Греъм:
Аз вярвам, че Бог е дълбоко наскърбен за това, колкото и ние; но от години ние казваме на Бога да си отиде от нашите училища, да си отиде от нашето управление и да си отиде от нашия живот.
И аз вярвам, че Той като истински джентълмен се е оттелил мълчаливо. Как можем да очакваме Бог да ни даде Своите благословения и закрила, ако ние Го призоваваме да ни остави сами?
Вижте, мисля, че всичко започна, когато Мадлин Мърей О`Хеа (която беше убита и тялото й бе намерено неотдавна) изразяваше недоволство, казвайки, че не желае да има молитви в училищата и ние казахме ОК!
След това някой каза, че е по-добре да не се чете Библията в нашите училища...Библията, която казва "не убивай", "не кради", "обичай ближния си както себе си". И ние казахме ОК!
После д-р Бенджамин Спок казваше, че ние не трябва да шляпаме децата си, когато те имат лошо поведение, защото тяхната още неукрепнала личност ще се деформира и ще повредим тяхното самочувствие (синът на д-р Спок се самоуби). Тогава казахме, че един експерт знае какво говори и казахме ОК!
Тогава някой каза, че е по-добре учителите и ръководителите да не наказват децата ни, когато те се държат лошо. И училищните администратори казаха на педагогическия персонал в училищата, че е по-добре да не докосват учениците, защото ние не желаем да имаме лошо име и със сигурност не искаме да бъдем упреквани. (Има голяма разлика между наказанието и докосването, биенето, шляпането, унижението, ритането и т. н.). И ние казахме ОК!
Тогава някой каза: "Нека нашите дъщери да абортират, ако желаят и даже да не казват на своите родители, ако не желаят". И ние казахме ОК!
Тогава някои "мъдри" членове на учителския съвет казаха, че ако нашите момчета така и така го правят, то нека им дадем всички презервативи, които искат, така че да имат всякакви развлечения, каквито пожелаят и да не казваме на техните родители какво те правят в училище. И ние казахме ОК!
Тогава някои от нашите избранници на върха казаха, че няма значение какво правим в частния си живот, когато сме на работа. И съгласявайки се с това, ние казахме, че нас не ни засяга какво прави някой, включително президентът в частния си живот, стига ние да имаме работа и икономиката да е в добро състояние.
И тогава някой каза да печатаме илюстровани списания с голи жени и нарече това нещо благотворно и че трябва да се поклоним до земята пред красотата на женското тяло. И ние казахме ОК!
И тогава някой отиде още една крачка по-нататък в своя поклон и започна да публикува снимки на голи деца ; и отиде още по-нататък и започна да ги прави достъпни в Интернет. И ние казахме ОК, това се нарича "свобода на словото".
И тогава разлекателната индустрия каза да направим телевизионни шоута и филми, които представят богохулство, насилие и забранен секс. И нека да записваме музика, която окуражава изнасилването, наркотиците, убийствата, самоубийствата и сатанинските теми.
И ние казахме: Това е само за развлечение, то няма неблягоприятен ефект и никой не го взема на сериозно, така че - давайте!
Сега ние се питаме защо нашите деца са безсъвестни, защото те не различават лошото от доброто и защо спокойно убиват чужденците, съучениците си и себе си...Може би ако размислим достатъчно дълбоко и продължително ще разберем защо.
Аз мисля, че имаме голямо основание да считаме, че "НИЕ ЖЪНЕМ ТОВА, КОЕТО СМЕ ПОСЯЛИ".
"Мили Боже, защо не опази малкото момиченце, което беше убито в класната стая? Искрено твой заинтересован студент". И ето отговора: "Драги заинтересован студент, не ми е разрешено да влизам в училище. Искрено твой, Бог".
Странно е защо толкова лесно хората изгонват Бог, а после се чудят защо отиват към ада.
Странно е, че ние вярваме в това, което казват вестниците, а поставяме под съмнение онова, което казва Библията.
Странно е как всеки иска да отиде на небето при условие, че нито вярва, нито разсъждава, нито върши нещо от онова, което казва Библията.
Странно е, когато някой казва: "Аз вярвам в Бога", но продължава да върви подир Сатана, който впрочем също вярва в Бога.
Странно е как ние бързаме да осъдим, но не и да ни осъдят.
Странно е как може да се изпращат хиляди вицове по е-мейла и те се разпространяватт със светкавична бързина, но когато трябва да изпратят една вест за Бога, хората мислят двойно повече дали да я споделят.
Странно е как похотта, грубостта, простащината и порнографията се разпространяват в училищата и работното място.
Странно е как някои могат да бъдат толкова пламенни за Христос в неделя, но са невидими християни в останалата част от седмицата.
Усмихвате ли се?
Странно е, че когато препратите по-нататък това послание, няма да го изпратите на мнозина, защото не сте сигурен в какво вярват или какво ще си помислят за вас, поради това, че сте им го изпратили.
Странно е как мога да се безпокоя повече за това, което хората мислят за мен, отколкото това, което Бог мисли за мен.
Не мислите ли?
Не обръщайте внимание на тези думи, ако считате, че те не го заслужават. Или пък прекъснете веднага тези размишления, за да не знае никой какво е в главата ви.
Но ако престанете да мислите върху тях, тогава не се оплаквайте колко лошо  е устроен светът.


Тагове:   Америка,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене