Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: palomnik
Категория: Други
Прочетен: 603364
Постинги: 346
Коментари: 0
Гласове: 730
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Ако се интересувате от християнство, тук е информацията
2. Изкуство, наука, творчество
3. Животът такъв, какъвто аз го виждам
4. Моите интереси в областта на науката
5. Еврейска песен - "Ерусалим от злато"
6. Еврейска песен
7. За вас, младежи - чудесен български християнски сайт със списание
8. Внимание - за всички християни - интересен български християнски сайт - четете тук
9. Християнство Топ 10
10. Протестантство - портал
11. Манастири - информация
12. Секти - за да сме осведомени
13. Християнство.нет
14. Християнски тулбар
15. Православен богословски форум Логос
16. Моят молитвен кръг
17. Моята страница за контакти, въпроси и отговори в Yahoo
18. Ето християнска танцова трупа Инфюжън
19. Моята любима българска християнска певица от църква Ново поколение - Дани Грейпс
20. Всичко за Израел
21. Мак Хамънд - насоки в трудности, проповедник
22. Питър Вагнер - молитвено движение
23. Тук ще научите за библейския начин да управлявате парите си - Краун Министрис
24. Най-лесно достъпното, без изпити, но с диплома библейско училище, кореспондентски курс с видеоуроци, има го в България
25. Сайтът на човека без ръце и крака
26. Блогът на човека без ръце и крака
27. Нийл Андерсън - Свобода в Христа
28. Нийл Андерсън - основни точки в поучението
29. Нийл Андерсън - Демоничното обладаване и новият вид клинично освобождаване
30. Ако сте болни и не можете да посещавате църква
Постинг
17.08.2007 19:24 - Ние сме наследници на света
Автор: palomnik Категория: Други   
Прочетен: 893 Коментари: 0 Гласове:
0



Когато четете историята на старозаветния Йосиф, предполагам какво си мислите: "Това е велика история, но аз не съм като Йосиф, аз нямам това, което той имаше".
Да, имаш го. Библията казва в Йоан 1:16 :"Защото ние всички приехме от Неговата пълнота, и благодат върху благодат".
Знаете ли, какво означава думата "благодат"? Означава "благоволение от Бог".
Когато Божието благоволение е върху теб, хората са привлечени да ти помвгат. През повечето време, те даже не знаят защо. Те не осъзнават, че то е защото Божието благоволение работи в живота ти.
Нещо повече - според Библията, Божията благодат и благоволение не са нещо, което е дадено само на евреите. Първоначално Бог ги даде на цялата човешка раса в Едемската градина, каго ги благослови и упълномощи да се плодят, размножават, да напълнят земята и да владеят над нея (Битие 1:28). Има Божествено обещание в Галатяни 3:14 където се казва, че "така, щото благословението, дадено на Авраама, да дойде чрез Христа Исуса на езичниците, за да приемем обещания Свети Дух чрез вяра".
Много вярващи само приемат "обещания Свети Дух" като кръщението със Святия Дух. То е включено, разбира се, но реалното обещание на Духа е обещанието, което Бог даде на Авраам - обещанието да сложи Божествена власт над земята обратно в ръцете на Божиите хора. Това е обещанието на Божието благословение!
Това бе евангелието, което Бог проповядва на Авраам ; и това е евангелието, което Новият Завет проповядва на нас. Това е добрата новина, че, като новородени вярващи в Господ Исус Христос, ние сме благословени със същото благословение, което първоначално Бог даде на Адам.
Ако навлезем в Словото и разсъждаваме върху него докато Бог отвори очите ни, ще видим, че ние сме в същата позиция, както са били нашите дядовци по време на жътва. Ние стоим в средата на поле от изобилие, сила и власт, която се простира докъдето ни стига погледа. Ние стоим в средата на един свят, който е бил платен и купен с кръвта на Господ Исус Христос.
Вярата е слугата, който прибира жътвата от нашите полета с благословение! Така че колкото повече вярваме и действаме върху това Божие обещание - да изговаряме нещата независимо от това как изглеждат физически, наричайки себе си благословени - толкова повече жътва ще идва при нас.
Без съмнение Бог иска да дълбаем повече в Божието Слово относно това, което то казва за благословението. Без съмнение Той иска ние да засилим вярата си в това.
Времето на жътвата е сега. Ние сме заобиколени от свят, койте е зрял и готов. Но ние не можем да носим тази жътва с количеството вяра, което ние било нужно при сеитбата на жътвата и при отглеждането й. Ние се нуждаем от цели камиони работници, които да прибират жътвата сега.
Така че нека да изплозваме вярата си, като изговаряме това, което още е невидимо за очите, докато не получим всеки източник за прокламиране на евангелието, нужен за спечелване на всяка душа на планетата. Нека да станем за благословение на всички нации, както Бог ни е призвал да бъдем.


Тагове:   наследници,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене