Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: palomnik
Категория: Други
Прочетен: 603896
Постинги: 346
Коментари: 0
Гласове: 730
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Ако се интересувате от християнство, тук е информацията
2. Изкуство, наука, творчество
3. Животът такъв, какъвто аз го виждам
4. Моите интереси в областта на науката
5. Еврейска песен - "Ерусалим от злато"
6. Еврейска песен
7. За вас, младежи - чудесен български християнски сайт със списание
8. Внимание - за всички християни - интересен български християнски сайт - четете тук
9. Християнство Топ 10
10. Протестантство - портал
11. Манастири - информация
12. Секти - за да сме осведомени
13. Християнство.нет
14. Християнски тулбар
15. Православен богословски форум Логос
16. Моят молитвен кръг
17. Моята страница за контакти, въпроси и отговори в Yahoo
18. Ето християнска танцова трупа Инфюжън
19. Моята любима българска християнска певица от църква Ново поколение - Дани Грейпс
20. Всичко за Израел
21. Мак Хамънд - насоки в трудности, проповедник
22. Питър Вагнер - молитвено движение
23. Тук ще научите за библейския начин да управлявате парите си - Краун Министрис
24. Най-лесно достъпното, без изпити, но с диплома библейско училище, кореспондентски курс с видеоуроци, има го в България
25. Сайтът на човека без ръце и крака
26. Блогът на човека без ръце и крака
27. Нийл Андерсън - Свобода в Христа
28. Нийл Андерсън - основни точки в поучението
29. Нийл Андерсън - Демоничното обладаване и новият вид клинично освобождаване
30. Ако сте болни и не можете да посещавате църква
Постинг
03.10.2007 17:35 - ИСТИНАТА ЗА РОК МУЗИКАТА - част 2
Автор: palomnik Категория: Други   
Прочетен: 1763 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 03.10.2007 17:36


От сп. Сияние
Ето ви и линковете на списание Сияние:
http://christianfaithbg.org/sianie.php
http://www.christianfaithbg.org/publishingministry.php

От Майкъл Фекърел

 

 

От 60-те години насам рок музиката е била невероятно популярна. Днес тя продължава да бъде много известна в разнообразните си форми. Може и да се чуе по радиото, по телевизията, в магазините. Хората обичат чувството, което тази музика предизвиква в тях. Това е индустрия за милиарди долари. Влиянието й е навсякъде. Добре познатите рок певци са известни и почитани по целя свят. Рекламните им материали украсяват стаите на много младежи почитатели!

      Велики неща са писани за рокендрола. E.L.O. ни казва, че “Рокендролът е цар”. Бийтълс ни предупреждават “Ако искаш да танцуваш с мен, музиката ще е рокендрол.” Виждаме, че рокендролът притежава много от характерните качества и функции на божество! Той като че ли е цар, грижи се за всичко, от което се нуждаем, и той е основа за постиженията ни! Бих могъл да кажа, че за много хора рокендролът е бог! Със сигурност е лъжлив бог, но въпреки това е почитан като такъв.

 

Психологическият ефект на рок музиката

 

     Факт е, че ние се влияем от това, което слушаме. Психолозите много добре знаят, че посланията, които слушаме, наистина навлизат в ума ни и продължават да въздействат на начина ни на мислене до известна степен. Това е истина, дори когато ние съзнателно отхвърляме посланието. Ако достатъчно харесваме музиката, ние ще позволим това послание да се повтаря в мислите ни, дори и ако първоначално не сме съгласни с него. Рок музиката и напоследък рапът, хип-хопът и други форми на аудио-развлечение  по характер са основно повтарящи се, настойчиви и съблазнителни. Това е идеално средство  за промиване на мозъците на хората и може напълно да преобразува и оформи характерите на тези, които са му посветени. Това се е случвало в западния свят през последните четиридесет години, а днес виждаме плодовете му.

      Много хора казат, че не се влияят от това, което слушат, но това не е истина. В по-голямата си част ние сме това, което сме слушали и повярвали. Очевидно това, на което обръщаме внимание, влияе върху живота ни. Всеки човек следва някого, но тези, които избираш да следваш, знаят ли те самите накъде отиват?

      Ако не вярваш, че си бил повлиян от ценностите и философията на рокендрола, ти предлагам да прочетеш следващата част.

 

Какво е посланието на рок музиката?

 

Всяка песен е различна, но има определени послания, които се предават чрез рок, поп и рап-музиката отново и отново.

1. Бунт и беззаконие

   “Прави това, което искаш.” “Никой не може да ти каже как да си живееш живота.” “Не ме интересува повече какво ми казваш, това е моят живот.” Тези текстове насърчават младите хора да презират авторитета на родители, учители, лидери в църквата, правителствените власти – всеки, който би се осмелил да се опита да ги напътства и учи на пътя, по който да вървят. Те призовават директно към гордост, независимост и похот. Ако всеки последва тези принципи без компромис, светът ще се превърне в непоносимо място за живот. Няма да има щастливи семейства, а само куп хедонистични егоисти, настървени да вършат лудории. В действителност, нормите на обществото поставят граница на тези неща, но има много рок звезди, които излизат, за ни убедят, че такова общество трябва да се унищожи на всяка цена, за да можем да задоволим собствените си похоти без ограничения.

 

2. Похотта е пътят. Много песни говорят за любов, но често това не означава нищо повече от похот. Любовта иска да даде, а похотта иска само да вземе. Похотта вижда хората като средство за сексуално задоволяване – не много възвишена представа за хуманност, според мен. Езикът на тялото на днешните поп музиканти е пропит със сексуални намеци. Дори ако думите невинаги са относно секс, езикът на тялото по канали като MTV обикновено е с такава насоченост. Съвременната музика има огромно влияние върху отношението на хората към сексуалния морал. Докато преди 60-те години повечето хора са вярвали, че трябва да запазиш себе си в сексуална чистота до брачната нощ, днес мнозинството от младежите са престъпили тези граници още от ранна тийнейджърска възраст. Последствието от това обикновено е закоравяване на сърцето, нещастие и последващо неудовлетворение от живота. В страни, където рок музиката доминира, малко двойки успяват да изградят продължителни доживотни взаимоотношения. Разделите умножават цикъла на нараняване както на родители, така и на деца. Наранените хора са податливи на изкушение, бунт и подхранване на същите неща, които гарантират провал в бъдещите взаимоотношения.

 

3. Злото е добро и доброто е зло

     Невероятно е на колко много места е разпространена сатанинската хеви-метъл музика. Тези групи прославят неща, които са зли и извратени, и презират това, което е чисто и благородно. Техният начин на мислене се предава на слушателите им. Много често в песните им можеш да откриеш, че възхваляват дявола и ада. Само бегъл поглед на обложките  разкрива обаяние на демонични и окултни образи. Не е необичайно за тези, които открито осмиват Бог, Исус Христос и кръста. Като че ли тези музиканти са под контрола на демони, кото се стремят да изразят омразата си към Бог и християнското послание.

    Когатно хората срещнат Господ Исус, те не умират и не се самоубиват. Ти искаш да живееш за слава на Господа. Една от доктрините на сатанизма е да вземе колкото се може повече хора за ада, както и ти самият да отидеш там. Проблемът е, че адът не е някакъв вид лудо вечно парти. Рекламата на сатана за ада е една голяма лъжа. Не би трябвало да е изненадващо да научиш, че сатана е лъжец. Той винаги поощрява лъжата, а той самият е баща на лъжата. Нещо не работи във философията за задоволяване на собствените страсти. Това не води до трайно щастие. Животът на тази земя е кратък. Ние сме сътворени от Бог и за Бог и никога няма да бъдем удовлетворени, докато не дойдем при Него и не Го преживеем.

 



Тагове:   рок,   музиката,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене