Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: palomnik
Категория: Други
Прочетен: 603948
Постинги: 346
Коментари: 0
Гласове: 730
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Ако се интересувате от християнство, тук е информацията
2. Изкуство, наука, творчество
3. Животът такъв, какъвто аз го виждам
4. Моите интереси в областта на науката
5. Еврейска песен - "Ерусалим от злато"
6. Еврейска песен
7. За вас, младежи - чудесен български християнски сайт със списание
8. Внимание - за всички християни - интересен български християнски сайт - четете тук
9. Християнство Топ 10
10. Протестантство - портал
11. Манастири - информация
12. Секти - за да сме осведомени
13. Християнство.нет
14. Християнски тулбар
15. Православен богословски форум Логос
16. Моят молитвен кръг
17. Моята страница за контакти, въпроси и отговори в Yahoo
18. Ето християнска танцова трупа Инфюжън
19. Моята любима българска християнска певица от църква Ново поколение - Дани Грейпс
20. Всичко за Израел
21. Мак Хамънд - насоки в трудности, проповедник
22. Питър Вагнер - молитвено движение
23. Тук ще научите за библейския начин да управлявате парите си - Краун Министрис
24. Най-лесно достъпното, без изпити, но с диплома библейско училище, кореспондентски курс с видеоуроци, има го в България
25. Сайтът на човека без ръце и крака
26. Блогът на човека без ръце и крака
27. Нийл Андерсън - Свобода в Христа
28. Нийл Андерсън - основни точки в поучението
29. Нийл Андерсън - Демоничното обладаване и новият вид клинично освобождаване
30. Ако сте болни и не можете да посещавате църква
Постинг
29.10.2007 15:48 - Как да победим страха си
Автор: palomnik Категория: Други   
Прочетен: 1264 Коментари: 0 Гласове:
0



Скъпи приятелю,
искам да ти разкажа една история, която промени живота ми. Тя е за една жена, която бе парализирана от страх. Тя се бояла да не бъде отхвърлена от другите хора - бояла се да служи на хората по начина, който Бог й бил казал да им служи - бояла се да влиза във взаимоотношения - бояла се да общува с приятели. Фактически, страхът контролирал всяко нейно движение. Така че се стигнало до там, че тя нямала никаква увереност, страхът пуснал корен в живота й.
Речникът на Уебстер дефинира думата "увереност" като "качество на убеденост на някого, за да превъзмогне нещо ; убеждение, че ти си способен". Увереността ни прави да бъдем дръзновени. Тя е свързана с вярата, и вярата е противоположна на страха.
Второто Послание до Тимотей 1:7 описва увереността така, че ние трябва да я имаме в Господа, като казва, че Бог не ни е дал дух на страх, а на сила, любов и себевладение.
Много от вас искат да бъдат уверени, но страхът ви контролира. Страхувате се, че ще бъдете отхвърлени от семейството и приятелите, боите се да споделите с тях какво Бог е извършил в живота ви, боите се да прекрачите и да извършите нещата, които Бог ви е призвал.
Това е начинът на живот, който тази жена е живяла. Тогава някой изговорил едни думи към нея, които променили живота й, когато аз прочетох тези думи, те промениха моя живот също. Нейният приятел просто казал, "Извърши го въпреки страха (страхувайки се)".
Когато чух тези думи, те отекнаха в духа ми. Години наред аз знаех, че нещо липсва в живота ми по отношение на това как да побеждавам страха, но аз не знаех какво е точно.Тези думи отвориха очите ми.
Според речника на Вайн, гръцката дума за страх означава "да бягаш от".
Когато ние бягаме от планините пред нас, вместо да ги срещнем лице в лице в Божията сила, крадецът идва и ни ограбва от нашата увереност. Липсата на увереност ще ограби нашето истинско наследство в Христа. Наследство на победа и свобода. Това става, когато се поддаваме на емоции, изградени върху страх.
Няма значение какво чувстваме. Важното е какво правим. Когато тези чувства на страх идват да ни накарат да треперим, ние имаме избор. Ние можем или да избягаме, или да го направим въпреки страха.
Ако ние изчакваме, докато вече от самосебе си вече нямаме никакви емоции на страх, за да действаме, никога няма да направим нищо...нито за себе си, нито за Бога. Чрез Библията ние виждаме много хора, които бяха използвани от Бога и получиха заповедта, "Не се страхувай". Това просто означава, "Не бягай".
Само погледнете Исус Навин. След смъртта на Моисей, той трябваше да води народа на Израел. Можеш да си представиш колко нервен бе Исус относно тази позиция. Аз не мисля, че някой от нас по света би могъл да бъде смел да наследи Моисей като лидер. Но погледни какво каза Господ на Исус, бъди силен и смел, защото ти ще направиш тези хора да наследят земята, която съм обещал на бащите им. Но бъди силен и дързостен, и върши всичко според закона, който Моят слуга Моисей заповяда. Не се отклонявай от него ни на ляво, ни на дясно, и така ще просперираш във всичко, където и да идеш. Не се страхувай, защото Господ твоят Бог е с теб, където и да идеш.
Бог никога не каза на Исус да не чувства страх. Вместо това, всъщност Той казваше, Направи го въпреки страха!
Тук има една проста истина: ако Бог ни накара да извършим нещо, ние можем да изпитаме страх, но това не означава, че ние не трябва да натискаме да продължим напред.В Писанията ние виждаме, че Бог използва онези, които са слаби, глупави и презрени. Той използва това, което светът отхвърля. Бог търси хора, които ще действат въпреки страха си.
Нека те попитам: Какво Бог те е призвал да направиш? Призвал ли те е да скочиш в нова кариера или служение? Накарал ли те е да се откажеш от приятелства и взаимоотношения, които пречат? Помолил ли те е да Му позволиш да те преведе до изцеление до твоите травми от миналото?
Точно както тази жена откри силата на това, да го направи въпреки страха, ти можеш също. Аз искам ти да бъдеш способен да се срещнеш лице в лице с всяко обстоятелство с абсолютна увереност. Не увереност в теб самия, а в Бога, която ще позволи Неговата мощна сила да работи чрез теб!


Тагове:   как,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене