Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: palomnik
Категория: Други
Прочетен: 602587
Постинги: 346
Коментари: 0
Гласове: 730
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Ако се интересувате от християнство, тук е информацията
2. Изкуство, наука, творчество
3. Животът такъв, какъвто аз го виждам
4. Моите интереси в областта на науката
5. Еврейска песен - "Ерусалим от злато"
6. Еврейска песен
7. За вас, младежи - чудесен български християнски сайт със списание
8. Внимание - за всички християни - интересен български християнски сайт - четете тук
9. Християнство Топ 10
10. Протестантство - портал
11. Манастири - информация
12. Секти - за да сме осведомени
13. Християнство.нет
14. Християнски тулбар
15. Православен богословски форум Логос
16. Моят молитвен кръг
17. Моята страница за контакти, въпроси и отговори в Yahoo
18. Ето християнска танцова трупа Инфюжън
19. Моята любима българска християнска певица от църква Ново поколение - Дани Грейпс
20. Всичко за Израел
21. Мак Хамънд - насоки в трудности, проповедник
22. Питър Вагнер - молитвено движение
23. Тук ще научите за библейския начин да управлявате парите си - Краун Министрис
24. Най-лесно достъпното, без изпити, но с диплома библейско училище, кореспондентски курс с видеоуроци, има го в България
25. Сайтът на човека без ръце и крака
26. Блогът на човека без ръце и крака
27. Нийл Андерсън - Свобода в Христа
28. Нийл Андерсън - основни точки в поучението
29. Нийл Андерсън - Демоничното обладаване и новият вид клинично освобождаване
30. Ако сте болни и не можете да посещавате църква
Постинг
12.11.2007 17:26 - Упражняването на власт от човека
Автор: palomnik Категория: Други   
Прочетен: 745 Коментари: 0 Гласове:
0



Какво е най-дълбокото желание в сърцето на Бог Отец? Каква е мечтата Му? Неговият план? Неговият най-голям копнеж е, и винаги е бил, да има хора, които са като Него Самия, направени от същото естество, от каквото е направен Той. Неговото желание да има семейство, което да е на един ум и един дух с Него.
Такъв бе Божият план, когато Бог създаде човека. Когато Бог вдъхна дихание в Адам, Той вложи Себе Си в него. Бог вложи същата духовна субстанция, от която Той е направен, в съществото на Адам. Затова Бог каза, "Създадохме човека по наш образ и подобие..." (Битие 1:26-28). Да властва бе силата, в която човекът бе създаден да ходи.
Ако ти позволиш на "новия живот", който е бил вложен в духа ти чрез новорождението да управляваш думите и действията си, ти можеш да покажеш, че ти бе създаден да управляваш на земята. Божият дълбок копнеж е, че толкова много от Него да бъде показано на света чрез теб, че нещата в света да се преклонят пред светлината на Бога, която е в теб.
Кой взема решението дали да върви към грях или към праведност? Ти. Духът на Бог не го прави вместо теб. Той е твой Помощник. Той ти дава сила, когато вземеш решението. Святият Дух ти дава желанието да искаш да работиш според волята Божия. Бог няма да иска от теб да изпълняваш това с твоята собствена сила. Бог иска да бъде един дух с теб, така че Той може да бъде твой Учител, Утешител, Укрепител, Ходатай, Защитник. Всичките елементи да ходиш свободен от грях и в победа над Сатана са в теб чрез новорождението и чрез силата на Святия Дух.
Един проповедник бе казал, "Единственото нещо, за което сме отговорни, нашата обвързаност с Бога". Ако пазим общението си с Него, за всичко останало Той ще се погрижи. Ние трябва да положим мислите си в Него, защото от Него идва помощта ни.
Ти имаш нужда да поддържаш взаимоотношенията си с Бог, особено когато дойдат бурите в живота. Бурята може да бъде болест или немощ в тялото ти. Изкушението ще се опита да заангажира вниманието ти върху проблема. Ти не бива да мислиш за болест - това ще я задържи. Бурите в живота не могат да те унищожат! Това, което ще направиш в буря е, че ще ходиш в загуба или победа. Можеш да пазиш единството си с Исус и Бог ще те извади от бедата.
Второ Коринтяни 6:17 казва, че с когото се съединяваш, ставаш един дух с него. Бог е във взаимоотношение с нас, така че Той може да говори сърце в сърце с нас. Той говори на нашия дух и тогава нашият дух пренася тези мисли в нашия ум. Бог иска да сме в хармония с Него, така че Неговите мисли да станат наши действия. Той иска да се движим близо до Него и така няма да загубим силата против злото в този свят.


Тагове:   власт,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене