Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: palomnik
Категория: Други
Прочетен: 603729
Постинги: 346
Коментари: 0
Гласове: 730
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Ако се интересувате от християнство, тук е информацията
2. Изкуство, наука, творчество
3. Животът такъв, какъвто аз го виждам
4. Моите интереси в областта на науката
5. Еврейска песен - "Ерусалим от злато"
6. Еврейска песен
7. За вас, младежи - чудесен български християнски сайт със списание
8. Внимание - за всички християни - интересен български християнски сайт - четете тук
9. Християнство Топ 10
10. Протестантство - портал
11. Манастири - информация
12. Секти - за да сме осведомени
13. Християнство.нет
14. Християнски тулбар
15. Православен богословски форум Логос
16. Моят молитвен кръг
17. Моята страница за контакти, въпроси и отговори в Yahoo
18. Ето християнска танцова трупа Инфюжън
19. Моята любима българска християнска певица от църква Ново поколение - Дани Грейпс
20. Всичко за Израел
21. Мак Хамънд - насоки в трудности, проповедник
22. Питър Вагнер - молитвено движение
23. Тук ще научите за библейския начин да управлявате парите си - Краун Министрис
24. Най-лесно достъпното, без изпити, но с диплома библейско училище, кореспондентски курс с видеоуроци, има го в България
25. Сайтът на човека без ръце и крака
26. Блогът на човека без ръце и крака
27. Нийл Андерсън - Свобода в Христа
28. Нийл Андерсън - основни точки в поучението
29. Нийл Андерсън - Демоничното обладаване и новият вид клинично освобождаване
30. Ако сте болни и не можете да посещавате църква
Постинг
06.09.2009 18:48 - Какви са библейските пророчества за бъдещето - част 2
Автор: palomnik Категория: Други   
Прочетен: 977 Коментари: 0 Гласове:
2



Ти самият си от важност за последното време, защото си участник в него.  Пророчествата за бъдещето не е трудно да бъдат разбрани, защото Библията не е трудна за разбиране като цяло. Нека не позволяваме на дявола да ни внуши, че  е трудно да разбираме Божието Слово. Бог е казал в него именно това, което е искал да каже. Да не вярваме, че книгата за пророчествата, Откровението, е книга на скрити знания. Ако тия значения бяха скрити, Бог не я е правилно озаглавил Откровение – нещо, което е открито. В тази книга се говори за грабването на църквата от Господа. Такива грабвания е имало други три преди това. Старозаветният Енох не умря, а бе грабнат директно в небето – още преди Ной  в Битие 5: 24 :
“И Енох ходи по Бога и не се намираше вече, защото Бог го взе”.
После пророк Илия бе взет така. И после Господ Исус след възкресението Си се срещна с учениците Си и също бе взет на небето.
Тук са три буквални вземания на живи хора на небето. Пророк Илия знаеше, че ще бъде взет. Четвъртото вземане ще е на праведните и живите светии, които са готови. Преди това ще се случи голямо пророкувано явление – тялото Христово, тоест Църквата, ще стане славно : “за да я представи на Себе Си църква славна, без петно, или бръчка, или друго такова нещо, но да бъде света и непорочна”( Ефесяни 5:27). Тази църква ще бъде силна, а не анемична.
Ето какво казва Словото за Антихриста : “ Никой да не ви измами по никой начин ; защото това няма да бъде, докато първо не дойде отстъплението и не се яви човекът на греха, синът на погибелта, който така се противи и се превъзнася над всеки, който се нарича Бог, или на когото се отдава поклонение, щото той седи както Бог в Божия храм и представя себе си за Бог…И сега знаете, какво Го възпира, да не се открие в своето време” (2 Солунци 2:3-4,6). Тук сме предупредени да не се лъжем по слуховете. Споменава се за Антихриста и че има нещо, което го възпира да се изяви – това нещо е тялото Христово, църквата.
Антихристът ще бъде в началото на седемгодишния период : “а в половината на седмицата ще направи да престанат жертвата и приносът ; и един, който запустява, ще дойде яздещ на крилото на мерзостите…” Данаил 9 : 27б).
Били сме погрешно поучавани, че заедно с църквата, ще бъде грабнат и отмахнат и Святият Дух, с простото обяснение и по простата причина, че вярващите са просто запечатани в Него и затова Той ще ги последва. Това е погрешно. Духът е винаги всеприсъстващ – ти не можеш да Го местиш никъде. Той е и на трона, и на земята. Святият Дух е Божият агент за спасение. Ако Той бъде взет няма да има изобличител за грях.
Значи, Антихристът не може да влезе, докато ние не си свършим работата. Какво казва Библията за библейските пророчества? “И това да знаете преди всичко, че никое пророчество в писанието не е частно на пророка обяснение на Божията воля ; защото никога не е идвало пророчество от човешка воля, но светите човеци са говорили от Бога ; движими от Святия Дух” (2 Петрово 1:20,21).
Антихристът ще се издигне на основата на европейския съюз. ЕС започна през 1957 – общ пазар на Европа. Първо седем страни, сега 27 страни. За толкова години те все още нямат обща конституция. Не всички възприемат общата им валута. Трябва да дойде силен лидер, за да оправи нещата. Този лидер ще стъпи в ролята на Антихриста. Но докато ние, християните, сме тук, ние ще управляваме тук.
Нека да видим какво казва книгата Откровение за Антихриста : “И видях друг звяр, който възлизаше от земята ; и имаше два рога прилични на агнешки ; а говореше като змей. Той упражняваше всичката власт на първия звяр в неговото присъствие, и принуди земята и живеещите на нея да се поклонят на първия звяр, чиято смъртоносна рана бе оздравяла. И вършеше големи знамения, дотам щото да направи и огън да излиза от небето на земята пред човеците. И мамеше живеещите на земята чрез знаменията, които му беше позволено да извърши пред звяра, като казваше на живеещите на земята да направят образ на звяра, който беше ранен от сабята и оздравя” (глава 13:11-14).
Първият звяр е Антихристът, а вторият е лъжлив пророк – световно известен религиозен водач. Антихристът и пророкът няма да се открият кои са преди грабването на църквата.
“И позволи му се да даде дишане на зверовия образ, така щото зверовият образ да продума ; също и да направи да бъдат избити ония, които не се покланят на зверовия образ ( Откровение 13:15).
Този образ е статуя. Ако изучавате стих по стих цялата книга Откровение, това е статуя, която като че ли оживява и му се покланят като на статуите в Египет.
Ето какво казва апостол Павел за Антихриста : “ Не помните ли, че когато бях още при вас, аз ви казах това? И сега знаете, какво го възпира да не се открие в своето си време. Защото оная тайна, сиреч беззаконието, вече действува, но само догдето се отмахне отсред оня, който сега я възпира ; и тогава ще се яви беззаконният, когото Господ Исус ще убие с дъха на устата Си и ще изтреби с явлението на пришествието Си ; тогова, чието идване се дължи на действието на сатана, съпроводено от всякаква сила, знамения, лъжливи чудеса, и с всичката измама на неправдата, между ония, които погиват, защото не приеха да обичат истината, за да се спасят. И затова Бог праща заблуда да действува между тях, за да повярват лъжа, та да бъдат осъдени всички, които не са повярвали истината, а са имали благоволение към неправдата” (2 Солунци 5-12).






Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене