Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: palomnik
Категория: Други
Прочетен: 602581
Постинги: 346
Коментари: 0
Гласове: 730
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Ако се интересувате от християнство, тук е информацията
2. Изкуство, наука, творчество
3. Животът такъв, какъвто аз го виждам
4. Моите интереси в областта на науката
5. Еврейска песен - "Ерусалим от злато"
6. Еврейска песен
7. За вас, младежи - чудесен български християнски сайт със списание
8. Внимание - за всички християни - интересен български християнски сайт - четете тук
9. Християнство Топ 10
10. Протестантство - портал
11. Манастири - информация
12. Секти - за да сме осведомени
13. Християнство.нет
14. Християнски тулбар
15. Православен богословски форум Логос
16. Моят молитвен кръг
17. Моята страница за контакти, въпроси и отговори в Yahoo
18. Ето християнска танцова трупа Инфюжън
19. Моята любима българска християнска певица от църква Ново поколение - Дани Грейпс
20. Всичко за Израел
21. Мак Хамънд - насоки в трудности, проповедник
22. Питър Вагнер - молитвено движение
23. Тук ще научите за библейския начин да управлявате парите си - Краун Министрис
24. Най-лесно достъпното, без изпити, но с диплома библейско училище, кореспондентски курс с видеоуроци, има го в България
25. Сайтът на човека без ръце и крака
26. Блогът на човека без ръце и крака
27. Нийл Андерсън - Свобода в Христа
28. Нийл Андерсън - основни точки в поучението
29. Нийл Андерсън - Демоничното обладаване и новият вид клинично освобождаване
30. Ако сте болни и не можете да посещавате църква
Постинг
23.01.2010 15:09 - Един живот – пример за християнско милосърдие
Автор: palomnik Категория: Други   
Прочетен: 1203 Коментари: 0 Гласове:
1



Преди една седмица се състоя първото ни за тази година благодарствено събрание. В такива събрания благодарим на Бог за нещата, които ни е сторил чрез други хора или чрез свръхестествената Си сила. Преди благодаряхме непрекъснато, защото чудесата се случваха постоянно, сега като че ли отсъстват. Като че ли ние отвикнахме вече да виждаме Божията свръхестествена намеса и да вярваме в нея. Преди, поради това, че беше икономическа криза след комунизма и дълго никой нищо не ни бе говорил за Бог, всички с такава вяра и упование търсеха лицето на Бога, че чудесата се случваха ей така, като случки от ежедневието. В един момент такива християни, посещаващи протестантски църкви, като журналистката Миролюба Бенатова, внезапно в един момент се обърнаха срещу църквата и пастора си като свой наставник, и започнаха публично да ги хулят. Помня Миролюба точно, когато тя идваше в църквата, която тогава посещавах и аз. Беше изключително лъчезарно създание, което се открояваше с искреността си и естествеността си.

Та, започнах с благодарствената служба. Там излезе пред всички една моя духовна сестра от църквата, която говори пред всички, като искаше да благодари за материалното благословение, с което Нашият Създател я бе изненадал, използвайки други хора. Думите й така жегнаха загорелите съвести на някои хора, че словото на тази сестра оказа силно въздействие върху събранията и занапред. Тази сестра напоследък не идваше на събрания, защото имаше тежки семейни проблеми. Двете й дъщери и внучката  й бяха зарязали внезапно Божия път, бяха обърнали гръб и на семействата си, бяха изоставили отговорностите към децата си (едната от тях има три деца) и бяха заживяли един пълен с доста странни приключения живот. Едната дъщеря бе станала проститутка. Другата вършеше други неща, за които по-добре да не споменавам. Така възрастната им майка, вече пенсионер, бе принудена да се грижи за всичките си купчина внучета, които не можеше да изхрани.

Всичко започва с това, че Бог ни е заръчал да се обичаме един друг. И по тази любов ще си проличи и дали сме вярващи, независимо към каква религия принадлежим. Тази сестра даде пример за това, как нейната любов към няколко съвсем млади хора от църквата, които биха могли на възраст да й бъдат деца, даде възможност на тия млади хора да й върнат хилядократно любовта по други начини. Тия млади хора, обаче, въпреки, че бяха изцяло отдадени на вярата си и възпитани в нея от деца, бяха често преди поругавани в църквата от нейни лидери. Бяха наричани ненормални, шизофреници, мързеливци, безотговорни. Да, но тези млади хора, макар  че стояха години наред далеч от църквата, бяха запазили в сексуално отношение чистотата си, бяха останали недокоснати от света. А най-чистият е и най-силен. Много е важно, обаче, да носиш вярата във възпитанието и в духа си още от предците си, както тези млади хора. Самият апостол Павел говори за това в посланието си към Тимотей. За Тимотей той казва, че е наследил вярата си именно от предишните поколения. Това е много силно и става част от природата на човека.

Възрастната жена, която даваше свидетелството в църквата за помощта на тези млади хора към нея, разказа подробно как в най-тежките за нея моменти тези хора са й носили цели торби с храна, за да й помагат в нуждата й от оцеляване. Носили й бидони с минерална вода, чували с картофи. Продължавали да носят и до ден днешен.

Трябва да бъдем много чувствителни към подобни млади хора. Да, те не са били в състояние дълго време да работят, защото са били наранени в много ранна възраст от някого. Я някой член на семейството им е внушавал, че са нищожества, я са били подложени на сексуално насилие.. Всичко това е много страшно. Но Бог направи с техния живот такова чудо, че сега те преуспяват в професиите си, благословени са с хубава работа и доста пари така, че могат да благославят и другите нуждаещи се. Нещо повече. Сестрата от църквата споменава, как единият от тези млади хора даже я попитал, дали е нужно да върне в църквата десятъците си за години назад, които били по някаква причина останали неизплатени. Тя в отговор го посъветвала да постъпи според сърцето си.

Нека да бъдем по-чувствителни към такива млади хора, съветва тя. Нужно ли е било така в самата църква да ги нараняват хора, които при това заемат лидерски позиции. Можеш ли ти да бъдеш лидер, ако първо не си изцелил от сърцето си твоите болки и комплекси от старото си аз?! Можеш ли ти да бъдеш лидер, ако целта ти всъщност е само щестлавието от това, че така ще имаш уважението на хората?! Можеш ли да бъдеш лидер, ако не си готов да служиш на другите?! Щом твоят собствен живот е пълна каша, тогава как ти ще водиш другите?!

Преди години имаше в България един мисионер, чието библейско училище подготви именно такива лидери, които като че ли нямаха уважение към църквата  като едно цяло тяло и затова предизвикваха разцепления навсякъде. Този мисионер бе Кийт де Майо. Виждайки тези недобри плодове от всичко това, някои пастори забраниха на членовете на църквите си да се учат в това училище.

Всеки един от нас, обърне ли се назад или вгледа ли се в себе си, може да види в себе си още неща, които подлежат на изчистване. Трябва ли тогава да сочи другите с пръст?

Тези млади хора проявяват милосърдие не само към гореспоменатата възрастна жена. Те помагат на десетки хора, макар че понякога заплатите им са ниски и логично нямат възможност да помогнат. Значи, важно е преди всичко желанието да помогнеш.

Съществува една жена с нещастен живот. В първата половина на живота си тя живее доста охолен начин на живот. Мъжът й и девер й имат коли, добре са материално и тя почти не усеща как минава животът. Сега обаче тя е сама с две деца, едното от които е родено увредено и никога няма да може да се оправя само в живота. Жената е принудена да се оправя сама, като работи извънредно. Младите хора, споменати по-горе, помагат и на нея. Носят й храна, бидони с вода, напоследък намират начин да я благословят и с други скъпи подаръци, които иначе тя няма как и да си помисли да си позволи.

Живее в краен квартал много красива жена. Сега тя също има нужда от помощ и се намира пак един от тези млади хора да й помогне. Жената е изоставена от семейството си, отглежда детето си сама, макар че е без работа. Мечтае да учи за медицинска сестра. Това е професията, която харесва от години.

 



Тагове:   милосърдие,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене