Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: palomnik
Категория: Други
Прочетен: 600553
Постинги: 346
Коментари: 0
Гласове: 730
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Ако се интересувате от християнство, тук е информацията
2. Изкуство, наука, творчество
3. Животът такъв, какъвто аз го виждам
4. Моите интереси в областта на науката
5. Еврейска песен - "Ерусалим от злато"
6. Еврейска песен
7. За вас, младежи - чудесен български християнски сайт със списание
8. Внимание - за всички християни - интересен български християнски сайт - четете тук
9. Християнство Топ 10
10. Протестантство - портал
11. Манастири - информация
12. Секти - за да сме осведомени
13. Християнство.нет
14. Християнски тулбар
15. Православен богословски форум Логос
16. Моят молитвен кръг
17. Моята страница за контакти, въпроси и отговори в Yahoo
18. Ето християнска танцова трупа Инфюжън
19. Моята любима българска християнска певица от църква Ново поколение - Дани Грейпс
20. Всичко за Израел
21. Мак Хамънд - насоки в трудности, проповедник
22. Питър Вагнер - молитвено движение
23. Тук ще научите за библейския начин да управлявате парите си - Краун Министрис
24. Най-лесно достъпното, без изпити, но с диплома библейско училище, кореспондентски курс с видеоуроци, има го в България
25. Сайтът на човека без ръце и крака
26. Блогът на човека без ръце и крака
27. Нийл Андерсън - Свобода в Христа
28. Нийл Андерсън - основни точки в поучението
29. Нийл Андерсън - Демоничното обладаване и новият вид клинично освобождаване
30. Ако сте болни и не можете да посещавате църква
Постинг
24.05.2010 17:52 - Вчера бе международният молитвен ден
Автор: palomnik Категория: Други   
Прочетен: 998 Коментари: 0 Гласове:
0



Подобни молитвени изяви имаше и преди години. Всяка църква си определя един ден в месеца и в този ден пости и се моли. Нека поясним какво означава постене според нас, протестантите. Не се яде нищо. Само се отдаваш на молитва. Така, без да мислиш за храна и други стимуланти, като кафе, например, изцяло концентрираш съзнанието си върху Бога и се сливаш с Него. Помня първия път, когато постих. Бях само на 15 години. Внезапно почувствах разливането вътре в мен на усещане за мир и блаженство. То идваше от Святия Дух в мен. Нека отбележа, че тогава все още можех да виждам вътре в себе си Духа като светлина и огън. Това усещане беше свръхестествено, както свърхестествено в мен бе и движението на Духа.
Сякаш от сърцето ми един огнен лъч светлина ме свързваше директно с висшата сила на небето. Имаше директен контакт лице в лице - по-точно сърце в сърце.
Другият вид пост е, когато освен от храна се лишим и от вода - по правило той не би трябвало да продължи повече от три дни, защото човешкото тяло не би трябвало да се оставя без вода за по-дълъг период.
Третият и най-използваният вариант е частичният пост - въздържане само от някои храни. В Библията виждаме въздържане само от вино и хляб, например. Може да има въздържане от животински храни, или само от месо и мас (както е при католиците). Тук вече изборът е наш.
Препоръчително е и въздържането от секс през този период. При семейните двойки то би трябвало да става при взаимно съгласие.
Та, вчера бе международният ден на молитвата. Първо си мислех, че това е само протестантска инициатива на евангелските църкви, но грешах. В нея бяха включени хора от всякакви религии. Първо събитието бе отбелязано в НДК от 17,00. Бе много тържествено. Всичко се заснемаше с камери. Не знам защо нямаше директно предаване по телевизията. Ролята на молитвата е такава, че Бог бе казал в Словото Си, че ако Неговият народ се смили и се помоли, дори и Бог да изпитва гняв към него, ще се смили. Много пъти в Библията виждаме силата на всенародната молитва. Но това е само при еврейския народ, разбира се, защото той е Божият избран народ. След Христовото възкресение Божия народ освен евреите са и всички, повярвали в Христос и приели Го като Господар на живота си.
След НДК се пренесохме пред храма Александър Невски. Тук вече участваха и политически лидери като Филип Димитров, а също и православни свещеници като оня поп, построил сиропиталище в Нови хан. Филип Димитров говори за молитвата и колко е важно да се молим не само за личните си нужди, но  и за тия на другите. Говореше като евангелски протестантин. Може и да е станал такъв човекът. За синия лидер Мартин Димитров със сигурност знаем, че е такъв. Също и за такива известни изпълнители, като певицата Ваня Костова и сина й Боян Михайлов.
Събитието, обаче, така представено пред НДК, от библейска гледна точка не ми се видя много добро.
Та, по-горе споменах, че за всенародна молитва се има предвид само на Божиите хора, а не на безбожниците. Тогава защо хора от други религии ще участват в нея. Защото в книгата Притчи в Стария Завет се казва, че Господ слуша молитвата на праведните (15:29), а молитвата на грешните е мерзост пред Него (28:9).
В 15:8 се казва, че жертвата на нечестивите е мерзост. Същото се споменава в 21:27.В 25:5 се казва, Отмахни нечестивите от царя, и престолът му ще се утвърди в правда. В 17:15 - Който оправдава нечестивия и осъжда праведния, и двамата са мерзост за Господа. Несправедлив човек е мерзост за праведните, и който ходи в прав път е мерзост за нечестивите - 29:27. Лъжливите устни са мерзост Господу - 12:22. Много от нас все обвиняват високопоставените и чуждите в това, че имат лъжливи устни. А така ли е действителност?! Сигурно много от вас продължават да лъжат също. Извиняват се, че това са само малки, бели лъжи. Не, лъжата е нечестие. Тя е грях. Лошите замисли са мерзост Господу - 15:26. Присмивателят е мерзост на човеците - 24:9. Защо пък присмивателят? В Библията често се говори за присмивателите. Това са и хора, които се подиграват на другите и им кроят лоши планове. Това са и хора, отхвърлящи Бога и Словото Му.
Така че не бива да позволяваме човешкия вид любов - хуманизмът, да ни замъглява очите. Говоря конкретно за това, че подобна молитва не би трябвало да включва грешници и неверници. Библията споменава, че не всички са грешни - приелите Христос като свой Господ са изчистени и Бог гледа на тях като на праведни. Но тези, които не вярват в Христос не могат да застанат пред Бог като ходатаи за собствения си народ.
Много отдавна смятах да започна в моята църква една молитвена група за ходатайска молитва. Исках тя да бъде и като молитвено училище. Исках хората от тази група така да се молят, че земята да се тресе. Бог да чува молитвите им и да им отговаря. Да се вижда една видима промяна. Хората да споделят нуждите си с тези ходатаи и те да се молят за тях като застъпници. Но лидерите на моята църква намериха всякакви начини да осуетят идеята ми.
Ами, всеки се бори за власт. А кой спечели от това. Никой.
Някой имаше и други подобни идеи. Да има ходатаи, които да дежурят да се молят по 24 часа. И всеки, който има някаква нужда, да им се обади и те да се молят. Това е добро. Но не знам дали в България го има вече.
Решила съм да започна тук, в блога серия поучения за молитвата и общуването с Бога. Би било полезно.



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене