Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: palomnik
Категория: Други
Прочетен: 603641
Постинги: 346
Коментари: 0
Гласове: 730
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Ако се интересувате от християнство, тук е информацията
2. Изкуство, наука, творчество
3. Животът такъв, какъвто аз го виждам
4. Моите интереси в областта на науката
5. Еврейска песен - "Ерусалим от злато"
6. Еврейска песен
7. За вас, младежи - чудесен български християнски сайт със списание
8. Внимание - за всички християни - интересен български християнски сайт - четете тук
9. Християнство Топ 10
10. Протестантство - портал
11. Манастири - информация
12. Секти - за да сме осведомени
13. Християнство.нет
14. Християнски тулбар
15. Православен богословски форум Логос
16. Моят молитвен кръг
17. Моята страница за контакти, въпроси и отговори в Yahoo
18. Ето християнска танцова трупа Инфюжън
19. Моята любима българска християнска певица от църква Ново поколение - Дани Грейпс
20. Всичко за Израел
21. Мак Хамънд - насоки в трудности, проповедник
22. Питър Вагнер - молитвено движение
23. Тук ще научите за библейския начин да управлявате парите си - Краун Министрис
24. Най-лесно достъпното, без изпити, но с диплома библейско училище, кореспондентски курс с видеоуроци, има го в България
25. Сайтът на човека без ръце и крака
26. Блогът на човека без ръце и крака
27. Нийл Андерсън - Свобода в Христа
28. Нийл Андерсън - основни точки в поучението
29. Нийл Андерсън - Демоничното обладаване и новият вид клинично освобождаване
30. Ако сте болни и не можете да посещавате църква
Постинг
27.06.2011 09:45 - Пропуски поради неосведоменост и незнание
Автор: palomnik Категория: Други   
Прочетен: 1258 Коментари: 0 Гласове:
2



На 18 юни, събота, в зала 1 на НДК се състояха сбирки с една от най-популярните евангелски проповеднички в света - Джойс Майер. Смешно е, че зала 1 не можа да побере посетителите, осем хиляди на брой, те бяха настанени и в зала 3, където гледаха събитието от видеостена, и въпреки всичко нашите медии не излъчиха нито едно съобщение за събитието. Вместо това те се занимаваха с гей парада.
Тази сбирка в НДК си е събитие само за евангелските християни, ще каже някой. Непочтено и глупаво е, бих казала аз, да има толкова много хора, събрани поради  това събитие и то на пъпа на София, и медиите да се правят, все едно, че нищо не се е случило. Не вярвам да не са били уведомени за всичко. Това е информационно затъмнение.
Хиляди хора и в България, и по света, са били докоснати от книгите на въпросната проповедничка. Предполагам, че поради вопиющата нужда на българите от нейните книги и поради лошото финансово състояние на хората у нас, тук, в България, те се разпространяват безплатно.
Скоро писах писмо на тази въпросна Джойс Майер с благодарност за това, че лично на мен много е помогнала. Затова ще споделя личното си свидетелство с вас.
Джойс Майер е била в детството си сексуално малтретирана от баща си. Веднъж майка й станала свидетел на това, но излязла от стаята и се направила, че не е видяла нищо. Тази майка не е единствения случай, в който просто майката не знае как да отреагира на подобна гледка, и затова в името на запазване на мира в семейството си предпочита да мълчи.
След време Джойс се омъжва, но веднага след раждането на детето й съпругът й я изоставя. След време тя среща втория си и настоящ съпруг Дейв, от когото има три деца, и който отглежда и първото й дете от предишния брак. Дейвид е протестантски християнин и затова става помощник на Джойс в служението й.
Джойс осъзнава, че именно поради това, че е преживяла тези неприятности в миналото и благодарение на Божията изцелителна сила се е справила с душевните травми от тях, тя е в състояние на помага на други хора с проблеми. Именно такова е и служението й.
В момента тя е много революционна и с друго - чрез сателитните канали тя евангелизира арабските страни, особено Афганистан, като им говори за спасението чрез Господ Исус и това, че освен Него няма Спасител. Арабите, обаче, са много възмутени, особено мъжете, защото за техните разбирания им се вижда ужасно жена да поучава мъже. Но, въпреки всичко, хиляди араби приемат Господ Исус за свой личен Господ и Спасител благодарение на свидетелството на Джойс.
Нека разкажа как Джойс е помогнала лично на мен. Аз също като нея съм била подложена на тормоз от страна на семейството си и други близки и далечни хора. Първите 23 години от живота си прекарах всяка минута на ръба на самоубийството. Писах на Джойс, след като вече бях видяла ползата за мен от първите й книги. Тя ми изпрати библейски стихове точно за моята ситуация, книги и касети на английски език. Все още продължава да изпраща списанието си всеки месец.
Книгите й коренно ме промениха. Те се намесиха точно в момент, когато бях в крайно отчаяние. Защото още от 10- годишната си възраст аз не виждах никаква надежда за себе си, никакво бъдеще. Слава на Божията милост, сега вече тези преживявания са минало. Така че сега вече и аз мога да използвам опита си, за да помагам като Джойс на другите.



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене