Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: palomnik
Категория: Други
Прочетен: 602496
Постинги: 346
Коментари: 0
Гласове: 730
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Ако се интересувате от християнство, тук е информацията
2. Изкуство, наука, творчество
3. Животът такъв, какъвто аз го виждам
4. Моите интереси в областта на науката
5. Еврейска песен - "Ерусалим от злато"
6. Еврейска песен
7. За вас, младежи - чудесен български християнски сайт със списание
8. Внимание - за всички християни - интересен български християнски сайт - четете тук
9. Християнство Топ 10
10. Протестантство - портал
11. Манастири - информация
12. Секти - за да сме осведомени
13. Християнство.нет
14. Християнски тулбар
15. Православен богословски форум Логос
16. Моят молитвен кръг
17. Моята страница за контакти, въпроси и отговори в Yahoo
18. Ето християнска танцова трупа Инфюжън
19. Моята любима българска християнска певица от църква Ново поколение - Дани Грейпс
20. Всичко за Израел
21. Мак Хамънд - насоки в трудности, проповедник
22. Питър Вагнер - молитвено движение
23. Тук ще научите за библейския начин да управлявате парите си - Краун Министрис
24. Най-лесно достъпното, без изпити, но с диплома библейско училище, кореспондентски курс с видеоуроци, има го в България
25. Сайтът на човека без ръце и крака
26. Блогът на човека без ръце и крака
27. Нийл Андерсън - Свобода в Христа
28. Нийл Андерсън - основни точки в поучението
29. Нийл Андерсън - Демоничното обладаване и новият вид клинично освобождаване
30. Ако сте болни и не можете да посещавате църква
Постинг
24.01.2014 19:06 - БЪДИ ИЗЦЕЛЕН! 21 ЦИТАТА ОТ БИБЛИЯТА ЗА ИЗЦЕЛЕНИЕТО
Автор: palomnik Категория: Други   
Прочетен: 3296 Коментари: 0 Гласове:
0



 Milosurdiemilosurdie Milosurdie БЪДИ ИЗЦЕЛЕН! 
21 ЦИТАТА ОТ БИБЛИЯТА ЗА ИЗЦЕЛЕНИЕТО

1. Покорявай се на Божието Слово и бъди изцелен! 

"Ако прилежно слушаш гласа на Господа своя Бог, и вършиш онова, което Му е угодно, и слушаш заповедите Му, и пазиш всичките Му повеления, то не ще ти нанеса ни една от болестите, които нанесох върху египтяните; защото Аз съм Господ, Който те изцелявам" (Изход 15:26). 

2. Служи на Господа и изцелението ще бъде твое! 

"Но да служиш на Господа вашия Бог, и Той ще благославя хляба ти и водата ти; и Аз ще отмахвам всяка болест помежду ви" (Изход 23:25). 

3. Повярвай, че Бог премахва всички болести от теб! 

"Господ ще отстрани от тебе всяка болест и няма да докара върху тебе ни една от злите египетски болести, които познаваш; но ще ги наложи върху всички ония, които те мразят" (Второзаконие 7:15). 

4. Избери да живееш! 

"Днес викам небето и земята за свидетели против вас, че положих пред вас живота и смъртта, благословението и проклетията; за това, изберете живота, за да живееш, ти и потомството ти; избери да любиш Господа твоя Бог да слушаш гласа Му, и да бъдеш привързан Нему, защото това е животът ти и дължината на дните ти, за да живееш на земята, за която Господ се е клел на бащите ти, на Авраама, Исаака и Якова, че ще им я даде" (Второзаконие 30:19-20). 

5. Господ е сила на живота ми! 

"Господ е светлина моя и избавител мой; От кого ще се боя? Господ е сила на живота ми; От кого ще се уплаша?" (Псалм 27:1). 

6. Ти ще живееш дълъг живот! 

"Ще го наситя с дългоденствие, и ще му покажа спасението, което върша" (Псалм 91:16). 

7. Едно от Божиите благодеяния е изцеление. 

"Благославяй, душе моя, Господа, и всичко, що е вътре в мене, нека хвали святото Му име. Благославяй, душе моя, Господа, и не забравяй ни едно от всичките Му благодеяния. Той е, Който прощава всичките ти беззакония, изцелява всичките ти болести; Който изкупва от рова живота ти, венчава те с милосърдие и благи милости; Който насища с блага душата ти, Тъй щото младостта ти се подновява като на орел" (Псалм 103:1-5). 

8. Словото на Бог ще спаси живота ти! 

"Сине мой, внимавай на думите Ми, приклони ухото си към беседите Ми. Да се не отдалечат от очите ти. Пази ги дълбоко в сърцето си, защото те са живот за тия, които ги намират и здраве за цялата им снага" (Притчи 4:20-22). 

9. Исус победи твоите грехове и твоите болести. 

"Но Той беше наранен поради нашите престъпления, Бит беше поради нашите беззакония; На Него дойде наказанието докарващо нашия мир, и с Неговите рани ние се изцелихме" (Исая 53:5). 

10. Покорявай се на всички Божии заповеди и приеми всички Негови благословения! 

"Донесете всичките десятъци във влагалището, за да има храна в дома Ми, и опитайте Ме сега за това, казва Господ на Силите, дали не ще ви разкрия небесните отвори да излея благословение върху вас, тъй щото да не стига място за него" (Малахия 3:10). 

11. Бой се от Господа и Той ще те изцели! 

"А на вас, които се боите от името Ми, ще изгрее Слънцето на правдата с изцеление в крилата Си; И ще излезете и се разиграете като телци из обора" (Малахия 4:2). 

12. Божието желание е да изцели всички, които идват при Него. 

"А когато се свечери, доведоха при Него мнозина хванати от бяс; и Той изгони духовете с една дума, и изцели всичките болни, за да се сбъдне реченото чрез пророк Исаия, който казва: "Той взе на себе Си нашите немощи, И болестите ни понесе" (Матей 8:16-17). 

13. Съгласи се с някой за своето изцеление! 

"Пак ви казвам, че ако двама от вас се съгласят на земята за каквото и да било нещо, което да поискат, ще им бъде дадено от Отца Ми, Който е на небесата" (Матей 18:19). 

14. Това, което кажеш, ще направи промяна! 

"А Исус в отговор им каза: Имайте вяра в Бога. Истина ви казвам: Който рече на тая планина: Дигни се и хвърли се в морето, и не се усъмни в сърцето си, но повярва, че онова, което казва, се сбъдва, ще му стане. Затова ви казвам: Всичко каквото поискате в молитва вярвайте, че сте го получили, и ще ви се сбъдне. И когато се изправите на молитва, прощавайте, ако имате нещо против някого, за да прости и Отец ви, Който е на небесата, вашите прегрешения. Но ако вие не прощавате, то нито Отец ви, Който е на небесата, ще ви прости съгрешенията" (Марка 11:22-26). 

15. Бог може всичко! 

"Защото за Бог няма невъзможно нещо" (Лука 1:37). 

16. Бъди помазан с олио от църковен служител! 

"Зле ли страда някой от вас? Нека се моли. Весел ли е някой? Нека пее хваления. Болен ли е някой от вас? Нека повика църковните презвитери, и нека се помолят над него, и го помажат с масло в Господното име. И молитвата, която е с вяра, ще избави страдалеца, Господ ще го привдигне и ако е извършил грехове, ще му се простят. И тъй, изповядайте един на друг греховете си и молете се един за друг, за да оздравеете. Голяма сила има усърдната молитва на праведния" (Яков 5:13-16). 

17. В Исусовите рани ти вече си здрав! 

"Който сам понесе в тялото Си нашите грехове на дървото, тъй щото, като сме умрели за греховете, да живеем за правдата; с Чиято рана вие оздравяхте" (І Петрово 2:24). 

18. Бог отговаря на молитвите на тези, които изпълняват заповедите Му! 

"Възлюбени, ако нашето сърце не ни осъжда, имаме дръзновение спрямо Бога: и каквото и да поискаме, получаваме от Него, защото пазим заповедите Му и вършим това, което е угодно пред Него" (І Йоан 3:21-22). 

19. Бъди уверен в молитвите си! 

"И увереността, която имаме спрямо Него е това, че, ако просим нещо по Неговата воля, Той ни слуша; и ако знаем, че ни слуша, за каквото и да Му попросим, знаем че получаваме това, което сме просили от Него" (І Йоан 5:14-15). 

20. Божието най-голямо желание за теб е - да си добре! 

"Възлюбений, молитствам да благоуспяваш и да си здрав във всичко, както благоуспява душата ти" (ІІІ Йоан 1:2). 

21. Духът на живота съживява твоето тяло! 

"И ако живее във вас Духът на Този, Който е възкресил Исуса от мъртвите, то Същият, Който възкреси Христа Исуса от мъртвите, ще съживи и вашите смъртни тела чрез Духа Си, който обитава във вас" (Римляни 8:11). 

22. Отхвърли онези мисли и картини, които не са според Божието Слово!

"Защото оръжията, с които воюваме, не са плътски, но пред Бога са силни за събаряне на крепости. Понеже събаряме помисли и всичко, което се издига високо против познанието на Бога, и пленяваме всеки разум да се покорява на Христа" (ІІ Коринтяни 10:4-5). 

23. Бъди силен в силата на Бог – облечи се в Неговото всеоръжие, за да воюваш за своето изцеление! 

"Най-после, заяквайте в Господа и в силата на Неговото могъщество. Облечете се в Божието всеоръжие, за да можете да устоите срещу хитростите на дявола. Защото нашата борба не е срещу кръв и плът, но срещу началствата, срещу властите, срещу духовните сили на нечестието в небесните места. Затова вземете Божието всеоръжие, за да можете да противостоите в злия ден и като надвиете на всичко, да устоите" (Ефесяни 6:10-13). 

24. Божията воля – изцелението – работи в теб! 

"Защото Бог е, Който, според благоволението Си, действа във вас и да желаете това и да го изработвате" (Филипяни 2:13). 

25. Бъди непоколебим в своята вяра! 

"Нека държим непоколебимо надеждата, която изповядваме, защото е верен Оня, Който се е обещал" (Евреи 10:23).

21 цитата от Библията за изцелението 

Това са част от цитатите, свързани с изцелението, които можеш да намериш в твоята Библия. За да се възползваш напълно от Писанието, потърси тези стихове и ги прочети в пълния им контекст. Петте основни точки, които трябва да изследваш при изучаването на Библията, са: 

- Кой говори и на кого? 
- Каква е темата? 
- Кога е написано? 
- Къде е написано, (тук се има предвид географското местонахождение)? 
- Защо е написано? 

Разбира се, не винаги всяка точка е приложима. Зависи от ситуацията. Но горните въпроси ще ти помогнат да разбереш по-добре как да приложиш посланието на стиховете за разрешаването на твоята лична нужда. 

1. Изход 15:26 „Ако прилежно слушаш гласа на Господа своя Бог, и вършиш онова, което Му е угодно, и слушаш заповедите Му, и пазиш всичките Му повеления, то не ще ти нанеса ни една от болестите, които нанесох върху египтяните; защото Аз съм Господ, Който те изцелявам.” 

2. Изход 23:25 „Но да служиш на Господа вашия Бог, и Той ще благославя хляба ти и водата ти; и Аз ще отмахвам всяка болест помежду ви.” 

3. Второзаконие 7:15 – Бог отстранява всички болести от теб. „Господ ще отстрани от тебе всяка болест и няма да докара върху тебе ни една от злите египетски болести, които познаваш; но ще ги наложи върху всички ония, които те мразят.” 

4. Второзаконие 30:19-20 – Избери да живееш! Бори се! „Днес викам небето и земята за свидетели против вас, че положих пред вас живота и смъртта, благословението и проклетията; за това, изберете живота, за да живееш, ти и потомството ти; избери да любиш Господа твоя Бог да слушаш гласа Му, и да бъдеш привързан Нему, (защото това е животът ти и дължината на дните ти), за да живееш на земята, за която Господ се е клел на бащите ти, на Авраама, Исаака и Якова, че ще им я даде.” 

5. Псалм 91:16 – Ти ще живееш дълъг живот. „Ще го наситя с дългоденствие, и ще му покажа спасението, което върша.” 

6. Псалм 103:1-5 – Изцелението е едно от благодеянията, които можеш да получиш от Бог. „Благославяй, душе моя, Господа, и всичко що е вътре в мене нека хвали светото Му име. Благославяй, душе моя, Господа, и не забравяй ни едно от всичките Му благодеяния. Той е, Който прощава всичките ти беззакония, изцелява всичките ти болести; Който изкупва от рова живота ти, венчава те с милосърдие и благи милости; Който насища с блага душата ти, тъй щото младостта ти се подновява като на орел.” 

7. Притчи 4:20-22 – Словото на Бог ще спаси живота ти. „Сине мой, внимавай на думите ми, приклони ухото си към беседите ми. Да се не отдалечат от очите ти. Пази ги дълбоко в сърцето си, защото те са живот за тия, които ги намират, и здраве за цялата им снага.” 

8. Исая 53:5 – Исус премахва беззаконията и болестите. „Но Той биде наранен поради нашите престъпления, бит биде поради нашите беззакония; На Него дойде наказанието докарващо нашия мир, и с Неговите рани ние се изцелихме.” 

9. Малахия 3:10 – Изпълнявай Божиите заповеди и ще получиш всички Негови благословения. „Донесете всичките десетъци във влагалището, за да има храна в дома Ми, и опитайте Ме сега за това, казва Господ на Силите, дали не ще ви разкрия небесните отвори да излея благословение върху вас, тъй щото да не стига място за него.” 

10. Матей 8:16,17 – Той копнее да изцели всички, които идват при Него. „А когато се свечери, доведоха при Него мнозина хванати от бяс; и Той изгони духовете с една дума, и изцели всичките болни, за да се сбъдне реченото чрез пророк Исая, който казва: "Той взе на себе Си нашите немощи, и болестите ни понесе".” 

11. Матей 18:19 – Моли се заедно с някой и се съгласявайте в единодушие за твоето изцеление. „Пак ви казвам, че ако двама от вас се съгласят на земята за каквото и да било нещо, което да поискат, ще им бъде дадено от Отца Ми, Който е на небесата.” 

12. Марк 11:22-26 – Изповядвай вяра, която ще доведе до промяна. „А Исус в отговор им каза: Имайте вяра в Бога. Истина ви казвам: Който рече на тая планина: Дигни се и хвърли се в морето, и не се усъмни в сърцето си, но повярва, че онова, което казва, се сбъдва, ще му стане. Затова ви казвам: Всичко каквото поискате в молитва вярвайте, че сте го получили, и ще ви се сбъдне. И когато се изправите на молитва, прощавайте, ако имате нещо против някого, за да прости и Отец ви, Който е на небесата, вашите прегрешения. Но ако вие не прощавате, то нито Отец ви, Който е на небесата, ще ви прости съгрешенията.” 

13. Римляни 11 – Животворящият Дух ще съживи твоето тяло. „И ако живее във вас Духът на Този, Който е възкресил Исуса от мъртвите, то Същият, Който възкреси Христа Исуса от мъртвите, ще съживи и вашите смъртни тела чрез Духа Си, който обитава във вас.” 

14. II Коринтяни 10:4-5 – Отхвърлете от себе си тези мисли и представи, които не са в съгласие с Божието Слово. „Защото оръжията, с които воюваме, не са плътски, но пред Бога са силни за събаряне крепости. Понеже събаряме помисли и всичко, което се издига високо против познанието на Бога, и пленяваме всеки разум да се покорява на Христа.” 

15. Ефесяни 6:10-13 – Бъди силен чрез Божията сила – сложи си Неговата броня, за да се пребориш за твоето изцеление. „Най-после, заяквайте в Господа и в силата на Неговото могъщество. Облечете се в Божието всеоръжие, за да можете да устоите срещу хитростите на дявола. Защото нашата борба не е срещу кръв и плът, но срещу началствата, срещу властите, срещу духовните сили на нечестието в небесните места. Затова вземете Божието всеоръжие, за да можете да противостоите в злия ден, и, като надвиете на всичко, да устоите.” 

16. Филипяни 2:13 – Божията воля – това е Изцеление, работещо в теб. „Защото Бог е, Който, според благоволението Си, действува във вас и да желаете това и да го изработвате.”

17. Евреи 10:23 – Вярата ти трябва да бъде твърда и непоколебима. „Нека държим непоколебимо надеждата, която изповядваме, защото е верен Оня, Който се е обещал!” 

18. Яков 5:13-16 – Искай помазание от вярващ! „Зле ли страда някой от вас? нека се моли. Весел ли е някой? нека пее хваления. Болен ли е някой от вас? Нека повика църковните презвитери, и нека се помолят над него и го помажат с масло в Господното име. И молитвата, която е с вяра, ще избави страдалеца, Господ ще го привдигне, и, ако е извършил грехове, ще му се простят. И тъй, изповядайте един на друг греховете си, и молете се един за друг, за да оздравеете. Голяма сила има усърдната молитва на праведния.” 

19. I Йоан 3:21-22 – Бог отговаря на молитвите на тези, които Му се покоряват. „Възлюбени, ако нашето сърце не ни осъжда, имаме дръзновение спрямо Бога: и каквото и да поискаме, получаваме от Него, защото пазим заповедите Му и вършим това що е угодно пред Него.” 

20. I Йоан 5:14-15 – Бъди уверен, че Бог чува твоите молитви! „И увереността, която имаме спрямо Него е това, че, ако просим нещо по Неговата воля, Той ни слуша; и ако знаем, че ни слуша, за каквото и да Му попросим, знаем че получаваме това, което сме просили от Него.” 

21. III Йоан 2 – Eдно от най-големите желания на Бог е, да бъдеш здрав. „Възлюбений, молитствувам да благоуспяваш и да си здрав във всичко, както благоуспява душата ти.” 

Р. У. Шамбак
1    
  •  



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене