Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: palomnik
Категория: Други
Прочетен: 603761
Постинги: 346
Коментари: 0
Гласове: 730
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Ако се интересувате от християнство, тук е информацията
2. Изкуство, наука, творчество
3. Животът такъв, какъвто аз го виждам
4. Моите интереси в областта на науката
5. Еврейска песен - "Ерусалим от злато"
6. Еврейска песен
7. За вас, младежи - чудесен български християнски сайт със списание
8. Внимание - за всички християни - интересен български християнски сайт - четете тук
9. Християнство Топ 10
10. Протестантство - портал
11. Манастири - информация
12. Секти - за да сме осведомени
13. Християнство.нет
14. Християнски тулбар
15. Православен богословски форум Логос
16. Моят молитвен кръг
17. Моята страница за контакти, въпроси и отговори в Yahoo
18. Ето християнска танцова трупа Инфюжън
19. Моята любима българска християнска певица от църква Ново поколение - Дани Грейпс
20. Всичко за Израел
21. Мак Хамънд - насоки в трудности, проповедник
22. Питър Вагнер - молитвено движение
23. Тук ще научите за библейския начин да управлявате парите си - Краун Министрис
24. Най-лесно достъпното, без изпити, но с диплома библейско училище, кореспондентски курс с видеоуроци, има го в България
25. Сайтът на човека без ръце и крака
26. Блогът на човека без ръце и крака
27. Нийл Андерсън - Свобода в Христа
28. Нийл Андерсън - основни точки в поучението
29. Нийл Андерсън - Демоничното обладаване и новият вид клинично освобождаване
30. Ако сте болни и не можете да посещавате църква
Постинг
25.07.2014 19:45 - Прекаленото себеотдаване на партньора е грях
Автор: palomnik Категория: Други   
Прочетен: 641 Коментари: 0 Гласове:
0



 http://www.bgsemeystvo.com/2013-10-25-08-54-56/83-prekalenoto-sebeotdavane-na-partnyoora-e-gryah
Прекаленото себеотдаване на партньора е грях
  •  
  •  
Категория: Дом и семейство Публикуване Написана от Венци Тоневски Посещения: 715 image

Прекаленото себеотдаване на партньора е грях

Няма нищо лошо в привличането между двама човека, които имат сериозни намерения един към друг. Комплиментите и взаимното разкриване на чувства е неизменна част от една връзка.

Но често всичко това може да излезе извън контрол, да прерасне в идолопоклонство и даже да ви отдалечи от Бога, както стана с първите човеци - Адам и Ева.

Изключително важно е, когато създаваме връзка или лични взаимоотношения, да не забравяме да поставяме Бог на първо място. Бог е ревнив Бог и можем да придобием представа за цялата сериозност на този факт от Матей 10:37:

"Който люби баща или майка повече от Мене, не е достоен за Мене; и който люби син или дъщеря повече от Мене, не е достоен за Мене;"

Това автоматично изключва думи и изрази от сорта на: "ти си моят живот..", "ти си всичко за мен..", "не мога да живея без теб.." и подобни. Запомнете, че всяка страст, която е по-голяма от тази за Бога, е грях и ви отдалечава от Него. Това включва също страстта към забавленията, излизания с приятели, които не прославят Христос, видео, телевизия, спорт, материални неща като коли, къщи и други придобивки.

Друго, което моментално ще обрече една бъдеща връзка, дори и тя да е съчетана от Бог, е Предбрачният секс. Момичета, ако наистина държите на партньора си, имате сериозни намерения към него и желаете връзката ви да има бъдеще - НЕ ГО ИЗКУШАВАЙТЕ! Запазете себе си и не давайте поводи на половинката за каквито и да е аморални действия преди брака. Нека ви разкрия нещо, което научих от семинарите за предбрачни взаимоотношения, които нашата църква проведе преди известно време, начело със скъпия ни младежки лидер Димитър Спилков. Момчетата са податливи на физически контакт и лесно могат да станат жертва на изкушение, и нечестиви помисли, дори само от една прегръдка. Да не говорим за целувки, натискане и прочие.

Докато при момичетата центърът на възбуда на тези емоции е ума. За тях един разговор, благочестиви действия, постъпки и държание биха оказали много по-голямо въздействие от физическия контакт. Разкривам всичко това не за да бъде флирт-съпоставка на братята, а точно обратното - за да знаят и имат едно на ум какво говорят, и как говорят в компанията на сестри.

Сексът преди брак би доставил моментно удовлетворение между партньорите, но това моментално ще прекрати Божието благословение върху тази връзка. Бог е промислил взаимоотношенията между двама човека да бъдат на много по-високо ниво. Той иска да усетим истинската наслада от интимния контакт, когато е според Неговата воля. А тя винаги е най-доброто за двама човека. Светът е свел секса между двама човека до тотално ниски прагове, обезличавайки и унищожавайки почти всичко добро и съкровено, което Бог е вложил в това. Дяволът от край време използва секса като начин за финансова печалба чрез объркани клетници, продаващи телата си или като машина за моментни и безвкусни удоволствия във връзки, които модерно наричаме - неангажиращи. Хората не знаят какво изпускат... Тъжното е, че всяко ново поколение сваля все повече и повече този морален праг, като така съвсем изгубва истинското задоволство от интимния конта между двама човека. Даже за нас християните, като че ли стана съвсем нормална гледката 14-15 годишни тинейджъри "гаджета", които се натискат по пейките и парковете. До толкова ли задебеляха сърцата ни в гледане на нечестивост и морална деградация..?

В 2 Тимотей 2:22 се казва: "Но бягай от младежките страсти; и заедно с тези, които призовават Господа от чисто сърце, следвай правдата, вярата, любовта, мира."

И още: "Бягайте от блудство. Всеки друг грях, който би направил човек, е вън от тялото; но който блудства, съгрешава против своето собствено тяло." (1 Коринтяни 6:18)

Пределно ясно ми е, че когато човек е влюбен в главата му става пълна каша - заря от химически реакции, породени от чувства към половинката. Особено в началото е изключително трудно да мислим правилно, поставяйки една стабилна основа, чиято скала е Христос. Но ако наистина желаем най-доброто, най-превъзходния път за бъдещото ни семейство - това е единственият начин. Нека не повтаряме същата грешка, която направиха нашите прародители в едемската градина. Адам постави любовта към жена си над Бога, като пренебрегна единствената Му заръка към хората. Това не само свали славата от тях, но нарани и предаде Бог.

Дръжте очите си винаги към Христос и Божието Слово. Макар и трудно, това ще доведе до неизмерими благословения в бъдещия ви съвместен живот.

Бог да ви благослови и дари с мъдрост




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене