Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: palomnik
Категория: Други
Прочетен: 603674
Постинги: 346
Коментари: 0
Гласове: 730
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Ако се интересувате от християнство, тук е информацията
2. Изкуство, наука, творчество
3. Животът такъв, какъвто аз го виждам
4. Моите интереси в областта на науката
5. Еврейска песен - "Ерусалим от злато"
6. Еврейска песен
7. За вас, младежи - чудесен български християнски сайт със списание
8. Внимание - за всички християни - интересен български християнски сайт - четете тук
9. Християнство Топ 10
10. Протестантство - портал
11. Манастири - информация
12. Секти - за да сме осведомени
13. Християнство.нет
14. Християнски тулбар
15. Православен богословски форум Логос
16. Моят молитвен кръг
17. Моята страница за контакти, въпроси и отговори в Yahoo
18. Ето християнска танцова трупа Инфюжън
19. Моята любима българска християнска певица от църква Ново поколение - Дани Грейпс
20. Всичко за Израел
21. Мак Хамънд - насоки в трудности, проповедник
22. Питър Вагнер - молитвено движение
23. Тук ще научите за библейския начин да управлявате парите си - Краун Министрис
24. Най-лесно достъпното, без изпити, но с диплома библейско училище, кореспондентски курс с видеоуроци, има го в България
25. Сайтът на човека без ръце и крака
26. Блогът на човека без ръце и крака
27. Нийл Андерсън - Свобода в Христа
28. Нийл Андерсън - основни точки в поучението
29. Нийл Андерсън - Демоничното обладаване и новият вид клинично освобождаване
30. Ако сте болни и не можете да посещавате църква
Постинг
24.06.2015 16:10 - Израел - Моят възлюбен
Автор: palomnik Категория: Други   
Прочетен: 377 Коментари: 0 Гласове:
0



 https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1831450373745993&id=1771622239728807

ИНТЕРВЮ НА СПИСАНИЕ БРАТСКА ЛЮБОВ С ЕКАТЕРИНА ТОДОРОВА:

Ето, че отново предстои 6-тото издание на международният фестивал ‘Израел - Моят Възлюбен’ в гр.Пазарджик

Б.Л. : Kак започна този уникален фестивал?
Е.Т. През 1998 г. по случай 50 г. от създаването на държавата Израел, чрез световната организация „Християни, приятели на Израел” бях в Израел на конференция ‘’Израел - Моят Възлюбен’’. Там Бог промени тотално моя живот и разбрах колко е специален еврейският народ за моя Бог. Видях как този народ умее да хвали и да се покланя на Бога на Aвраам, Исак и Яков. 
През 2000 г. в ЕПЦ гр. Пазарджик се събрахме с евреите от Пазарджик и Пловдив.Това беше много добро начало за по-нататък.
През 2001г. се проведе 1-вият фестивал, а сега вече предстои 6-ят фестивал.

Б.Л. Би ли ни разказала как протича организацията на тези фестивали?
Е.Т. На всеки един от фестивалите ние се учехме и израствахме. Нито аз, нито хората, които ми помагат и на които съм изключително много благодарна не сме професионалисти, но Бог стъпка по стъпка ни изгражда в правилна посока. Каним известни изпълнители, вокални и танцови групи да вземат участие.
Етиен Леви и Лика Ешкенази заедно с ‘‘Дулсе Канто’’ са участвали във всички издания на фестивала. Световно известният тромпетист Арик Давидов взе участие в 3 и 5 фестивал и спечели сърцата на публиката. Незабравимо ще остане и участието на Бари и Батя Сегал от Израел по време на техните концерти в 4 фестивал. Вълнуващи впечатления оставиха хорът на медиците от София, православният хор ”Децата на Орфей” с р-тел Венеция Караманова, танцовата група от Румъния, а също така и танцовият състав ‘Симха” от Киев, Украйна и мн. мн. други. Така също мога да споделя за специалното участие на балетната група с р-л Нели Ковальова от Варна, вокална група „Камертон” с водещите на фестивала Диляна и Стефан Буюклиеви от Казанлък и много други.
Най-характерното за фестивала е любовта и единството между евреи и християни, между публика и изпълнители, които са жертвали много време и труд.
Б.Л. Кажете ни нещо специално за Братска любов относно предстоящият 6 фестивал.
Е.Т. Ще има много изненади. Освен тези групи, с които вече сме в приятелски взаимоотношения ще има нови участници, сред които Ваня Костова и Миро, който заедно с Етиен Леви ще имат вечерен концерт в парк “Острова”. Очакваме танцова група и хваление от Русе, православен хор с р-тел акад. Валентин Бобевски от църква ‘Св.София’. Балетът от Пазардкик, Пловдив и Казанлък с ръководител Омайски и други, които ще оставя като изненада. Очакваме общо около 350 хорови и индивидуални участници, ще има присъстващи от повече от 8 държави и над 25 града от България.

Б.Л. Може ли да ни кажете дали ще има отговорни гости на този фестивал?
Е.Т. На всеки от фестивалите е имало отговорни представители от посолството на държавата Израел. За този фестивал имаме потвърдено личното участие на посланика на Израел Негово Превъзходителство Шаул Камиса Раз. Преди две седмици имахме среща с посланика и докато разказвахме за това, което правим той не спираше да се възхищава. Слава на Бога, за Него е славата. И в тази посока ще има голяма изненада на самото откриване. Ще бъде невероятно, уникално откриване. Затова призовавам всеки един да се яви точно в 15 часа на 10.07.2015г. в зала ‘’Маестро Г. Атанасов’’ в Пазарджик.

Б.Л. Каква е целта на фестивала „Израел-Моят Възлюбен?
Е.Т. Главната цел е изграждането на любов и приятелски взаимоотношения между евреи и християни. Ние обичаме този народ, това е Божият народ. Бог е казал в Своето Слово, че ще благославя тези, които благославят Неговия народ. Историята показва, че Неговото обещание се изпълнява. Нашия народ спаси своите евреи по време на Холокоста. До сега тази любов е жива, и гори в нашите сърца.

Б.Л. И един деликатен въпрос. От къде се финансира това дело? 
Е.Т. Естествено Бог е снабдителят, защото наистина е така.
Най-големите чудеса относно провеждането на всеки един фестивал са във финансовата област. Ако трябва да описвам за всяко от шесТте издания ще ни e необходимо много, много време. Само казвам, че до сега не сме получили нито един лев от институции. Всички средства до този момент са от християни в България и чужбина, които обичат Израел. Казвам на всички братя и сестри, че това е добра почва за сеене. Опитайте! Виждам плодът на тези, които са финансирали това Божие дело. Благославям всеки, който иска да дари своята лепта за осъществяването на 6 фестивал.
Елате, за да се поклоним всички на Царя на Царете.
Шалом,шалом!




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене