Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: palomnik
Категория: Други
Прочетен: 600574
Постинги: 346
Коментари: 0
Гласове: 730
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Ако се интересувате от християнство, тук е информацията
2. Изкуство, наука, творчество
3. Животът такъв, какъвто аз го виждам
4. Моите интереси в областта на науката
5. Еврейска песен - "Ерусалим от злато"
6. Еврейска песен
7. За вас, младежи - чудесен български християнски сайт със списание
8. Внимание - за всички християни - интересен български християнски сайт - четете тук
9. Християнство Топ 10
10. Протестантство - портал
11. Манастири - информация
12. Секти - за да сме осведомени
13. Християнство.нет
14. Християнски тулбар
15. Православен богословски форум Логос
16. Моят молитвен кръг
17. Моята страница за контакти, въпроси и отговори в Yahoo
18. Ето християнска танцова трупа Инфюжън
19. Моята любима българска християнска певица от църква Ново поколение - Дани Грейпс
20. Всичко за Израел
21. Мак Хамънд - насоки в трудности, проповедник
22. Питър Вагнер - молитвено движение
23. Тук ще научите за библейския начин да управлявате парите си - Краун Министрис
24. Най-лесно достъпното, без изпити, но с диплома библейско училище, кореспондентски курс с видеоуроци, има го в България
25. Сайтът на човека без ръце и крака
26. Блогът на човека без ръце и крака
27. Нийл Андерсън - Свобода в Христа
28. Нийл Андерсън - основни точки в поучението
29. Нийл Андерсън - Демоничното обладаване и новият вид клинично освобождаване
30. Ако сте болни и не можете да посещавате църква
Постинг
25.06.2015 16:03 - Наблюдавайте Турция
Автор: palomnik Категория: Други   
Прочетен: 1124 Коментари: 0 Гласове:
0



 http://www.blagovremie.com/content/%D0%BC%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B0%D1%80%D0%BC%D0%B8%D1%8F-%D0%BD%D0%B0-%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D1%8F

Наблюдавайте Турция

По повод инцидента с флотилията в Газа, съветът на равините в Юдея и Самария излезе с изявление, в което се казва, че резултатите „приличат много на библейското описание на началото на Гог и Магог, когато светът ще се изправи срещу нас, но което в крайна сметка ще доведе до третото и окончателно изкупление.”

Тази седмица посланикът на Израел в САЩ д-р Майкъл Орен каза в интервю за в-к „Ерусалим пост”: „Промяната в ориентацията на Турция – към Ориента – е събитие с исторически измерения”. Орен добави, че също така се наблюдава огромна промяна във външната политика на САЩ под ръководството на Обама.

Важно е да следим промените в тези две нации. Турция е единствения съюзник на Израел в Близкия Изток, като между двете страни до сега съществуваше значително военно и индустриално сътрудничество. Това бързо се променя. В края на юни турският премиер Ердоган отмени 21 военни споразумения с Израел.

imageМалцина осъзнават огромните последици от тези изменения. Повечето хора са загрижени за Иран и опитите му да се сдобие с ядрено оръжие. Това, разбира се, е много опасно. Но военната мощ на Иран е всъщност много малка в сравнение с тази на Турция. Турция разполага с една от най-големите армии в света – по-голяма от армиите на Германия, Великобритания и Франция взети заедно.

Нещата се променят толкова бързо, че е трудно да следим събитията. Миналата седмица лидерите на Иран, Сирия и Турция се срещнаха в Истанбул за консултации. След тази среща писателят Джоел Ричардсън писа: „Трябва да се запитаме дали Турция следва Иран или Иран следва Турция?” Според Аднан Октар, мюсюлманин интелектуалец и най-четения автор в ислямския свят Ахмадинеджад и иранското правителство подкрепят възраждането на нео–османска империя. Ричардсън изтъква няколко предимства на Турция пред Иран.

Първото е стратегическото разположение на Турция на прага между Азия и Европа, което ще позволи на Турция скоро да се превърне в суперсила в региона.

Второто е миналото на Турция. За ислямския свят е много трудно да се обедини. В продължение на 500 г. в миналото Турция успя да го направи и контролираше целия регион, което е уникално. Ердоган и сънародниците му смятат, че съдбата на Турция е да постигне това отново. След Първата световна война Турция като че ли изпадна в сън, но този гигант се надига отново. Не е случайно, че първото пътуване на Обама в чужбина бе до Истанбул.

Третото е мощната армия на Турция. Тя разполага с най-голямата армия в региона. Четвъртото предимство на Турция пред Иран е това, че Турция изповядва сунитски ислям, а Иран шиитски. Около 85% от мюсюлманите в света са сунити и повечето от тях се отнасят към шиитите с презрение. В същото време повечето сунити са недоволни от арабските лидери и правителства в Саудитска Арабия, Египет и Йордания, които според тях са повлияни от запада лицемери, които тънат в лукс, вместо да разпространяват исляма. Турция е перфектния избор и днес Ердоган е изгряваща звезда в ислямския свят.

Според Ричардсън „Гог и Магог” в пророчеството на Езекиил е именно територията на Турция. Той заключава: „Сама по себе си Турция е силна и всяваща страх нация, но какво ще могат да направят Израел и Западът, ако Турция поведе военна коалиция, включваща Иран, Сирия, Ливан, Либия, Судан и други ислямски страни? Възможностите ни ще бъдат доста ограничени, меко казани. Засега предлагам да започнем да се молим усърдно. (1 Петър 4:7)

Бел. прев.: През 2011 г. в Турция ще има избори, на които Ердоган ще се стреми да победи. Молете се Бог да осуети всеки план на врага! През септември тази година Турция ще гласува прпомени в конституцияата си. Нашите читатели са запознати с доктрината на исляма, че той трябва да си възвърне всяка територия, която някога му е принадлежала – това включва и територията на България! В случай че Турция продължи да се превръща във все по-радикално-ислямска държава, каквито тенденции наблюдаваме при управлението на Ердоган, нашата страна ще е една от първите по пътя на Турция към повторно завладяване на Европа.

Световна коалиция

Важно е да разберем, че Турция не е сама в действията си. В писмото на ЕКИ (Европейска коалиция за Израел) за м. юни четем: „Провокацията с флотилията за Газа на 31 май не бе спонтанен инцидент от невинни активисти за човешки права, а много добре планирана ПР кампания, целяща вдигането на блокадата в Газа и отслабването на Израел в политически и военен аспект в очите на света. След като проучихме стратегията и тактиките на движението „Свободна Газа”, открихме широка коалиция от национални правителства, международни организации, медийни и религиозни общности, които работят заедно за дискредитирането на Израел в една безпрецедентна информационна война и посредством международна правна война. Кампанията е много добре финансирана от правителствени организации, богати частни лица, но също така от членове на средната класа в Турция и други арабски страни”.

Мюсюлманско братство

Мюсюлманското братство, което е считано за едно от най-старите и важни ислямски движения в света, е основано от Хасан ал Бана през 1928 г. с кредото: „Аллах е нашата цел. Пророкът е нашият лидер. Коранът е нашият закон. Джихад е нашият път. Смъртта за Аллах е нашата най-висша надежда.”

През 1982 г. Братството излиза със стратегия от 12 точки за „установяване на ислямско правителство на земята”, позната също като „Проектът”. Ето някои от тактиките и техниките за покоряването на Запада:

• Превръщане на палестинската кауза в световен проблем за мюсюлманите; 
• Приемане на пълното освобождение на Палестина от Израел и създаването на ислямска държава за крайъгълен камък в плана за световно ислямско господство; 
• Поддържане на постоянна кампания на подстрекателство и омраза към евреите и отхвърляне на всякакви дискусии за помирение или съжителство с тях. 
• Създаване на терористични клетки на джихад в Палестина; 
• Свързване на терористичната дейност в Палестина със световното терористично движение; 
• Набиране на достатъчно средства за постоянното финансиране на джихад по света.

„Хамас” е основана от Мюсюлманското братство през 1987 г. По същото време е основана и „Ал Кайда”. Политическата партия на Ердоган в Турция е основана на същата идеология като тази на Братството. Преди да стане премиер Ердоган е осъден на 4 месеца затвор за това, че публично цитира стихотворение, което гласи: „Джамиите са нашите казарми; куполите са нашите шлемове; минаретата са нашите щикове и правоверните са нашите войници...” Политическата кариера на Ердоган в Турция много прилича на тази на Хитлер в Германия.

Мюсюлманското братство обяви, че целта му е да завземе целия свят за исляма, започвайки от Газа. Турският премиер Ердоган с всички сили подкрепя ислямската стратегия на „Хамас”. В това се корени конфликтът.

Един от малцината европейски политици, които са прозрели това, е бившият испански премиер Хосе Мария Азнар. Азнар основа една нова организация, наречена „Приятели на Израел”, в която са включени предимно не-евреи европейци и американци, сред които бившият президент на Перу Алехандро Толедо и Джон Болтън, бивш посланик на САЩ в ООН. Можете да прочетете повече за това и да подпишете петицията им на адрес в интернет: http://www.friendsofisraelinitiative.org/index.php

Азнер заявява: „Инцидентът с флотилията в Газа цели отклоняване на вниманието. Не можем да забравим, че Израел е най-добрият съюзник на Запада в този размирен регион. Дълго време в Европа не е модерно да говорим за подкрепа на Израел. В светлината на събитията с флотилията едва ли има по-непопулярна кауза, която да подкрепим. 62 години след създавенето му Израел продължава да се бори за оцеляване. Ако Израел падне, всички падаме.”

Молитва и пост за Израел

На 29 юни започва труден духовен период за еврейския народ между поста на четвъртия и петия месец (Тиша Б’Ав). (виж Захария 7:3) Това е време, когато трябва усърдно да стоим в молитва за Израел.

Бе съобщено, че ще бъдат изпратени още кораби към Газа и „Хизбула” им обеща военна защита. Целият регион може да се възпламени това лято.

Ето някои молитвени насоки:

• МОЛЕТЕ СЕ ИНИЦИАТИВАТА НА АЗНЕР ДА ПРИВЛЕЧЕ ПОВЕЧЕ ПОЛИТИЦИ ПРЕДИ ДА Е СТАНАЛО ТВЪРДЕ КЪСНО! СЪДБАТА НА НАЦИИТЕ Е ЗАЛОЖЕНА НА КАРТА! 
„Ще благословя ония, които те благославят, а ще прокълна всеки, който те кълне; и в тебе ще се благославят всички земни племена.” (Битие 12:3)

• МОЛЕТЕ СЕ ЗА ЗАСИЛЕНО ХОДАТАЙСТВО ЗА ИЗРАЕЛ В ПЕРИОДА МЕЖДУ 29 ЮНИ И 20 ЮЛИ!
 „И там Давид издигна олтар Господу, и принесе всеизгаряния и примирителни приноси. И Господ прие молбата за земята, та язвата престана между Израиля.” (2 Царе 24:25)

• МОЛЕТЕ СЕ ЗА ИЗРАЕЛ, КАКТО МОЙСЕЙ СЕ МОЛИ!
„Тогава Моисей се помоли на Иеова своя Бог, казвайки: Господи, защо пламна гневът Ти против людете Ти, които си извел из Египетската земя с голяма сила и мощна ръка? Защо да говорят египтяните, казвайки: За зло ги изведе, за да ги измори в планините и да ги изтреби от лицето на земята? Повърни се от разпаления Си гняв, и разкай се за туй зло, което възнамеряваш против людете Си. Спомни си за слугата си Авраама, Исаака и Израиля, на които си се клел в Себе Си, като си им казал: Ще размножа потомството ви като небесните звезди, и тая цялата земя, за която говорих, ще дам на потомството ви, и те ще я наследят за винаги. Тогава Господ се разкая за злото, което бе казал, че ще направи на людете Си.” (Изход 32:11-14)

• МОЛЕТЕ СЕ ДА БЪДАТ ОСВОБОДЕНИ НЕБЕСНИТЕ ВОЙНСТВА В БИТКАТА СРЕЩУ КОАЛИЦИЯТА НА ГОГ И МАГОГ, КОЯТО СЕ СФОРМИРА В МОМЕНТА! 
„Сега зная, че Господ е по-велик от всичките богове, даже и в това, с което те се гордееха, той стана по-горен от тях. Тогава Моисеевият тъст Иотор взе всеизгаряне и жертви, за да принесе Богу; и Аарон и всичките Израилеви старейшини дойдоха да ядат хляб с Моисеевия тъст пред Бога." (Изход 18:11-12)

• МОЛЕТЕ СЕ ЗА УКРЕПЯВАНЕ НА ПРЕМИЕРА БИНЯМИН НЕТАНЯХУ В ЛИЦЕТО НА НАТИСКА НА САЩ И ЗАПЛАХИТЕ НА МЕЖДУНАРОДНАТА ОБЩНОСТ! 
„В оня ден Господ ще защити ерусалимските жители, слабите между тях в оня ден ще бъдат като Давида, и Давидовият дом като Бога, като ангел Господен пред тях. В оня ден ще потърся да изтребя всичките народи, които идат против Ерусалим.” (Захария 12:8-9)

• МОЛЕТЕ СЕ ЕВРЕЙСКИЯТ НАРОД ДА ЗАПОЧНЕ ДА ТЪРСИ СВОЯ БОГ И МЕСИЯ                                                     „После израиляните наново ще потърсят Господа своя Бог и царя си Давида; и в послешните дни ще дойдат със страхопочитание при Господа и при неговата благост.” (Осия 3:5)

Бог да ви благослови като стражи на стените на Ерусалим!

 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене